Film, glumci i..

Sve o hrvatskom filmu, glumcima i svemu oko filma, festivali nagrede, postanite i vi urednik ovih stranica!

srijeda, srpnja 26, 2006

 
Vjesnik: 28. 06. 2006.

Četiri dame

Supruge hrvatskih političara, kao, uostalom, i europskih, ostaju u sjeni svojih supruga, korektno obavljajući protokolarne obveze

JURICA KÖRBLER

Iako hrvatski mediji itekako vole ući pod kožu svakog tko je imalo poznat, što nije strano ni europskima, četiri prve hrvatske dame četvorice istaknutih hrvatskih političara, Mesića, Sanadera, Šeksa i Bandića, uživaju poseban status.

Gospođa Milka Mesić posebna je priča. Kada mora pratiti supruga i kada to strogi protokol zahtijeva, u pravom svjetlu i na pravi način prezentira zemlju, kao Predsjednikova supruga. I sada kad je Predsjednik zašao u drugi mandat, posve je jasno da gospođa Mesić svoje protokolarne obveze obavlja korektno, ali da previše ne uživa u svijetu politike.

U nekoliko intervjua šarmantno je opisala kako izgleda život njezina supruga, koji je cijeli život u politici, a kako njezin, jer želi živjeti u sjeni kao obična žena, supruga, majka i baka. S druge strane, i sam Predsjednik uvijek na isti, topli i neposredni način govori o svojoj supruzi koja voli balet i kazalište, pa i on, bez obzira jesu li mu baletne predstave dosadne ili ne, često sa suprugom ode u kazalište.

U zemlji koja voli afere, gospođa Mesić ostala je izvan svih afera. Ponekad su mediji dohvatili Mesićeve kćeri, ali i njih uzalud, jer afera vezanih uz njih nije bilo.

Gospođa Mirjana Sanader vrlo vješto brani svoju osobnost. Riječ je o istaknutoj znanstvenici koja iza sebe ima bogatu karijeru. Voli, kao i njezin suprug, umjetnost, arheologiju, kazalište i glazbu. Vrlo je komunikativna, izvanredno obavlja svoju ulogu supruge »prvog hrvatskog ministra«, ali kao vrag od tamjana bježi od novinara.

Kako je samo ljubazno prije godinu i pol u Rimu, na otvorenju izložbe o arheološkom nalazištu Narona, razgovarala sa svima koji su je nešto pitali, pa i s nama novinarima, dok nije shvatila da je propitkujemo ipak kao »gospođu Sanader«.

Premijer, kao i predsjednik, izrazito je brižan otac, pa će se Sanader javiti na mobitel, bez obzira na obveze, svojim kćerima kad god ga nazovu.

Sada je jedna od premijerovih kćeri na udaru medija kao studentica glume, ali »mama Sanader«, koja bez sumnje vodi onaj »domaći« dio posla, i tu zna razgraničiti privatnost od činjenice da javnost ipak sve zanima što dolazi iz obitelji Sanader.

Hrvatski mediji, koliko god »zločesti«, ipak pokazuju veliko razumijevanje za prve hrvatske dame.

O gospođi Šeks, Anici Resler, znamo da je liječnica, a svi oni koji su je osobno upoznali vole reći da je izrazito dobra liječnica i vrlo simpatična i topla osoba. Pojavljuje se u javnosti koliko mora, kao i Vesna Bandić, koju zagrebački gradonačelnik ponekad nagovori da ga prati na njegovim neumornim posjetima raznim događanjima. Ali, ni to baš nije često, pa se u javnosti Bandić češće slika s kćeri nego sa suprugom.

Sve u svemu, supruge naših političara prate europske trendove. Korektno sudjeluju u životu svojih istaknutih supruga, ali u njihovoj sjeni, ničim ne koristeći trenutak slave.

U Europi je to isto. Politika je zanimanje koje traži velik i snažan angažman i bračnim partnerima političara svakako nije lako. Ali, najvažnije od svega je znati poštivati pravila, što su supruge hrvatskih političara dobro usvojile i dobro primjenjuju.




















Stig'o Edin ćumur!


Njegov novi album Stig'o ćumur tek je došao u trgovine, a najpopularniji reper otkrio nam je kako ga je snimio, planira li skoro turneju, što znači ćumur i još štošta...

Nakon albuma No sikiriki, Edo je ovog proljeća na tržište izbacio novi album Stig'o ćumur, za koji tvrdi da je njegov najbolji uradak svih vremena. Ako još nisi preslušala album, pročitaj što nam je u pauzi između napornih vježbi s bandom Maajka rekao o sebi i svijetu u kojem živi...

Teen: Album se zove Stig'o ćumur. Što je ćumur?
Edo: Ima objašnjenje na coveru albuma. Ćumur znači ugljen i ta mi je riječ bila light-motiv za stvaranje albuma. Izraz "stig'o ćumur" duboko je usađen u mene, predstavlja mi radost, rad i tisuće rudara koji su pojam istinske dobrote.

Teen: Jesi li zadovoljan pjesmama s albuma i hoćeš li imati veliku turneju?
Edo: Nisam zadovoljan jedino verzijom pjesme To mora da je ljubav, jer smo morali presvirati semple i u miksu nismo mogli dobiti tu energiju koju smo dobili sempliranjem... Imat ćemo odličnu koncertnu turneju već ovo ljeto pa ćete čuti o čemu govorim.

Teen: Jesi li kao klinac sanjao o tome da postaneš pjevač?
Edo: Ja sam reper i kad smo već kod toga, jako bih volio znati pjevati. Što se tiče mojih snova u najranijem djetinjstvu, zapravo ih nisam imao. Ja sam uvijek bio konzument i fan drugih ljudi, odmalena volim glazbu pa je sve ovo bio logičan slijed.

Teen: Kako možeš u tri minute, koliko u prosjeku traje jedna tvoja pjesma, izgovoriti onoliko riječi?
Edo: To je stvar vježbe, ako ne repam dva tjedna, zaboravljam gotovo sve. Osim toga, volim repati pa i ako tijekom pjevanja nešto zafrknem, odmah se bacam na improvizaciju...

Teen: Jesu li tvoji roditelji zadovoljni time što repaš? Vjerojatno su te kao klinca tjerali da učiš i studiraš nešto konkretno...
Edo: Naravno da nisu zadovoljni mojom karijerom i sigurno nikad neće prežaliti što nisam doktor ili inženjer. Da je tako, hvalili bi se prijateljima sve dok ne zadovolje svoj ego i ne pokažu susjedima kako su uspjeli u odgoju djeteta.

Teen: Nastupaš s Leksaurinima. Tko su oni i kako ste se okupili?
Edo: Krenuo sam sastaviti bend i nekoliko puta mijenjao postavu. Sad sam jako zadovoljan i jedva čekam da skinemo stvari s novog albuma koje ćemo presvirati u studiju i izdati kao studijski album. To će ti biti tvrd materijal i pravi izazov... Leksaurini su Erol, John, Koni, Lipa, Frenkie, Bifel, oni ne sviraju samo sa mnom nego u nekoliko bendova. Ipak treba nekako preživjeti.

Teen: Kako ostaješ imun na sve one komade koji vrište na tvojim koncertima u prvim redovima?
Edo: Pa ne vrište za mnom, već za jako zgodnim momcima koji sa mnom sviraju. Meni se cure samo smiju, potapšaju me po ramenu i kažu 'Dobar si ti glavonja'.

Teen: Je li tvoja žena ljubomorna na te komentare?
Edo: Nije, sve je u granicama normalne. Ja sam ljubomorniji.

Teen: Kakve komade voliš: plave ili crne?
Edo: Volim sve.

Teen: Priča se da ti žena zamjera što si lijen kod kuće. Pereš li suđe, slažeš li svoju odjeću, bacaš li smeće?
Edo: Ja sam svugdje lijen osim u stanu, svugdje... Stan obožavam, volim slagati stvari u ladice i sve ostalo, operem čak suđe, skuham tu i tamo nešto, bacam smeće.

Teen: Koliko često kartaš s frendovima?
Edo: Nikada ne kartam. S frendovima popijem pivo, istračamo se, izjadamo i na kraju nasmijemo. Imam jako dobre prijatelje i stvarno ih volim.

Teen: Kad smo već kod piva, koliko možeš najviše litara popiti u jednom danu?
Edo: Ne znam u jednom danu, ali četiri piva zaredom me unište ha ha ha... Ako se pijuckanje razvuče, onda ga stvarno stane u mene.

Teen: Jesi li ikada probao neku drogu?
Edo: Naravno da jesam. Nisam nikad probao kemiju ili sintetiku, samo zelenilo.

Teen: Možeš li se zamisiti kao tata? Hoćeš li biti strog roditelj?
Edo: Biti ću super otac, jako ću voljeti svoju djecu i odgajat ću ih u duhu vjere u same sebe. Naučit ću ih da su društvo i norme nebitni, da su i nesavršeni savršeni takvi kakvi jesu. Zatim da odu ocu po pivo kad to od njih traži.

Ako želiš znati još cool stvari o Edi i njegovom novom albumu požuri po novi Teen!



Teen tvoj razred vodi na super izlet!


Ne vjeruješ svojim ušima? O, da... itekako je istina. Uz malo sloge, kreativnosti i dobre volje cijeli tvoj razred može osvojiti besplatno putovanje u Biograd na moru 17. i 18. lipnja, u pratnji Marija Valentića. Totalno ludo... Pročitaj što vam je činiti da osvojite ovu super nagradu

Kao i svake godine, i ovaj put Teen za kraj školske godine priprema ludo, nezaboravno i neponovljivo iznenađenje. Najbolji, najkreativniji, najotkačeniji... razred i njegova razrednika ili razrednicu besplatno vodimo na dvodnevni izlet u Biograd na moru; sve što ćete morati napraviti je izrezati Teenov kupon, napraviti mali rad u kojem će se predstaviti svi učenici i poslati ga na Teenovu adresu. Ime pobjedničkog razreda bit će objavljeno u svibanjskom broju Teena. Sigurni smo da će interes biti velik, posebice jer će vam društvo na putovanju činiti Mario Valentić. Super Mario brinut će se za dobru atmosferu, a ti i tvoje frendice uživat ćete u čavrljanju s njim. Dečki iz razreda pak moći će s njim razmijeniti iskustva o tome kako doći do fit linije. Moći ćeš, naravno, saznati i cool detalje o tvojoj omiljenoj seriji Zabranjena ljubav i Marija pitati sve što ti padne na pamet.

Sve o putovanju
Na izlet se, dakle, ide 17. i 18. lipnja, a o organizaciji brine agencija Viza tours čija su specijalnost upravo putovanja za mlade i maturalna putovanja. Polazak je ispred škole razreda koji pobijedi, a vrijeme polaska bit će dogovoreno s vašom razrednicom ili razrednikom. I njih vodimo, naravno. Potom se putuje do Zadra u kojem će se razgledati povijesne znamenitosti, a nakon kraćeg odmora ide se u Biograd. Smještaj je organiziran u hotelu Bolero, s tri zvijezdice. Slijedi večera, a naredni dan se, nakon doručka, putuje u Šibenik. Ondje ćete također obići najpoznatije spomenike kulture, poput katedrale sv. Jakova. Iz Šibenika se putuje u Nacionalni park Krka te u Skradin gdje vas čeka uzbudljiva vožnja brodom do Skradinskog buka. Potom slijedi vožnja do vaših kuća. Cijelo će putovanje, naravno, biti začinjeno s puno smijeha, zabave, nagradnih igara. Totalni tulum...

Što aranžman sadrži:
- prijevoz modernim turističkim autobusom (video, klima) na navedenoj relaciji
- 1 puni pansion u hotelu Bolero u Biogradu na moru, u trokrevetnim sobama s kupaonicom i TV-om
- doručak (švedski stol)
- ulaznicu u arheološki muzej u Zadru
- ulaznicu za izložbu "Blago i srebro Zadra i Nina"
- stručnog vodiča za razgledavanje Zadra
- ulaznicu u Nacionalni park Krka
- vožnju brodom do Skradinskog buka
- osiguranje od nezgode

Kako se prijaviti
U Teenovu super nagradnu igru mogu se prijaviti svi viši razredi osnovnih škola te svi razredi srednjih škola. Potrebno je popuniti kupon iz Teena na koji se mora potpisati vaš razrednik ili razrednica. Uz kupon, potrebno je poslati zajednički rad svih učenika kojim će se predstaviti razred. Sami odaberite kako ćete nas uvjeriti da baš vi zaslužujete ovo putovanje, a to može biti neki sastav, video snimka, CD uradak... Dakle, samo pokažite zašto ste najzabavniji, najotkačeniji, najkreativniji, a mi ćemo ime pobjedničkog razreda objaviti u svibanjskom broju Teena. Bilo bi o.k. kad bi se na rad potpisali svi učenici.

Kupon za prijavu i još detalja nađi u svom Teenu



Teen tvoj razred vodi na super izlet!


Ne vjeruješ svojim ušima? O, da... itekako je istina. Uz malo sloge, kreativnosti i dobre volje cijeli tvoj razred može osvojiti besplatno putovanje u Biograd na moru 17. i 18. lipnja, u pratnji Marija Valentića. Totalno ludo... Pročitaj što vam je činiti da osvojite ovu super nagradu

Kao i svake godine, i ovaj put Teen za kraj školske godine priprema ludo, nezaboravno i neponovljivo iznenađenje. Najbolji, najkreativniji, najotkačeniji... razred i njegova razrednika ili razrednicu besplatno vodimo na dvodnevni izlet u Biograd na moru; sve što ćete morati napraviti je izrezati Teenov kupon, napraviti mali rad u kojem će se predstaviti svi učenici i poslati ga na Teenovu adresu. Ime pobjedničkog razreda bit će objavljeno u svibanjskom broju Teena. Sigurni smo da će interes biti velik, posebice jer će vam društvo na putovanju činiti Mario Valentić. Super Mario brinut će se za dobru atmosferu, a ti i tvoje frendice uživat ćete u čavrljanju s njim. Dečki iz razreda pak moći će s njim razmijeniti iskustva o tome kako doći do fit linije. Moći ćeš, naravno, saznati i cool detalje o tvojoj omiljenoj seriji Zabranjena ljubav i Marija pitati sve što ti padne na pamet.

Sve o putovanju
Na izlet se, dakle, ide 17. i 18. lipnja, a o organizaciji brine agencija Viza tours čija su specijalnost upravo putovanja za mlade i maturalna putovanja. Polazak je ispred škole razreda koji pobijedi, a vrijeme polaska bit će dogovoreno s vašom razrednicom ili razrednikom. I njih vodimo, naravno. Potom se putuje do Zadra u kojem će se razgledati povijesne znamenitosti, a nakon kraćeg odmora ide se u Biograd. Smještaj je organiziran u hotelu Bolero, s tri zvijezdice. Slijedi večera, a naredni dan se, nakon doručka, putuje u Šibenik. Ondje ćete također obići najpoznatije spomenike kulture, poput katedrale sv. Jakova. Iz Šibenika se putuje u Nacionalni park Krka te u Skradin gdje vas čeka uzbudljiva vožnja brodom do Skradinskog buka. Potom slijedi vožnja do vaših kuća. Cijelo će putovanje, naravno, biti začinjeno s puno smijeha, zabave, nagradnih igara. Totalni tulum...

Što aranžman sadrži:
- prijevoz modernim turističkim autobusom (video, klima) na navedenoj relaciji
- 1 puni pansion u hotelu Bolero u Biogradu na moru, u trokrevetnim sobama s kupaonicom i TV-om
- doručak (švedski stol)
- ulaznicu u arheološki muzej u Zadru
- ulaznicu za izložbu "Blago i srebro Zadra i Nina"
- stručnog vodiča za razgledavanje Zadra
- ulaznicu u Nacionalni park Krka
- vožnju brodom do Skradinskog buka
- osiguranje od nezgode

Kako se prijaviti
U Teenovu super nagradnu igru mogu se prijaviti svi viši razredi osnovnih škola te svi razredi srednjih škola. Potrebno je popuniti kupon iz Teena na koji se mora potpisati vaš razrednik ili razrednica. Uz kupon, potrebno je poslati zajednički rad svih učenika kojim će se predstaviti razred. Sami odaberite kako ćete nas uvjeriti da baš vi zaslužujete ovo putovanje, a to može biti neki sastav, video snimka, CD uradak... Dakle, samo pokažite zašto ste najzabavniji, najotkačeniji, najkreativniji, a mi ćemo ime pobjedničkog razreda objaviti u svibanjskom broju Teena. Bilo bi o.k. kad bi se na rad potpisali svi učenici.

Kupon za prijavu i još detalja nađi u svom Teenu




Mario Ančić: Maneken s teniskih terena


On je visok, zgodan, neodoljiva osmijeha, pravi virtuoz na teniskom terenu, a izvan njega dečko za kojim uzdišu mnoge tinovke. I ti si, naravno, u tom klubu... Saznaj sve o simpatičnom Splićaninu Mariju Ančiću

Nedavnom pobjedom s teniskom reprezentacijom, on je postao apsolutni junak. Mlad, zgodan, pristojan i tako uspješan. Za njim su poludjeli svi od 7 do 77, a nije ni čudno. Super Mario visok je 197 centimetara, najdraža mu je knjiga Ništa nas ne smije iznenaditi autora Ante Tomića, ne vjeruje u horoskop i snove, a obožava čokoladu. Želiš li doznati još o ovom manekenu s teniskih terena, evo prilike...

Kako je sve počelo
Mario Ančić, 22-godišnji sportaš iz Splita, tenis je počeo igrati, kako se prisjeća, zbog svog nekoliko godina starijeg brata Ivana koji je bio jako talentiran igrač. Dok je popularni Ive prebacivao žutu lopticu s jedne strane igrališta na drugu, Mario je strpljivo sjedio u gledalištu maštajući kako će i on igrati tenis kad naraste. Da je brat tada igrao rukomet ili se bavio nekim drugim sportom, Mario bi maštao i o tome. Ovako zainteresiran za bijeli sport, čim je narastao, dobio je na dar reket, zaigrao s bratom i pokazao izniman talent. Njegovi sportski prijatelji tvrde kako je već nakon prvog sata u teniskoj školi trener komentirao kako će taj mali proslaviti našu zemlju. I imao je pravo!
Uspon: kao 15-godišnjak Mario je igrao s Goranom Ivaniševićem na Olimpijadi, i to u parovima, i već tada dokazao kako je spreman na puno veće sportske zalogaje. Da je zaista zreo, dokazao je nedavno u Bratislavi, kad je pobijedio i tom pobjedom osigurao zlatnu medalju našoj teniskoj reprezentaciji. Bio je to meč za pamćenje!

Njegovi uzori
Iako je danas na 17. mjestu svjetske ATP ljestvice, Mario Ančić se vrlo često sjeti vremena svog uspinjanja prema top dvadeset svjetskog tenisa. Ovaj simpatični frajer tako priča da je odrastao, baš kao svaki drugi klinac, uz svoje uzore. Prvi mu je u svakom slučaju brat Ivan, koji ga i danas često prati na svim teniskim terenima, i popularni Goran Ivanišević, koji mu je svojim savjetima pomogao u početku karijere. Zato nimalo ne čudi što svjetski sportski kritičari Marijevo temperamentno igranje često poistovjećuju s igrom wimbledonskog pobjednika Gorana Ivaniševića. A kako to Mario igra? Kad je meč u tijeku, prebacivanje loptice i više je nego energično, a kad doživi poraz, komentira to psovanjem i jasnim pokazivanjem emocija.
Cool caka: znalo se dogoditi da bijes iskali na reketu, koji bi najčešće završio na podu. Iako se u posljednje vrijeme, kako sam priznaje, skulirao, pa rekete ne baca i ne udara njima o pod, u svojoj 10-godišnjoj karijeri razbio ih je stvarno mnogo.

Ljubav prema sestri
Baš kako je Mario počeo igrati tenis zbog svog starijeg brata, tako je i njihova mlađa sestra Sanja zaigrala tenis i već polako osvaja prve bodove. Iako je stalno na turnirima pa svoju obitelj, za koju je jako vezan, rijetko vidi, navija za sestrin proboj na svjetsko tržište i nada se kako će uskoro s njom u paru igrati na najvećim svjetskim turnirima. Držimo palčeve!

Student s reketom
Da je škola najvažnija stvar u životu, Mario je saznao još u osnovnoj školi, kad mu je mama rekla da se, bez obzira na to što želi igrati tenis, mora poštovati učenje i pisanje zadaće. Tako se ponašao Marijev brat, koji je danas diplomirani ekonomist, ali i mlađa sestra, najbolja učenica u srednjoj jezičnoj školi u Splitu. Mario je, pogađaš, bio odlikaš (ali ne i štreber), završio je osnovnu školu sa svim peticama, maturirao i prije dvije godine upisao Pravni fakultet u Splitu, kao anredni student. Iako još mora položiti dosta ispita, s diplomom u ruci vjerojatno će nakon aktivne teniske karijere razmišljati i o bavljenju pravom.

Mario ti je super? Nađi još caka o njemu o Teenu



Gobac kontra narodnjaka

Najpopularnijega zagrebačkog rockera, frontmena kultne grupe Psihomodo pop Davora Gopca pitali smo sve o novom TV projektu, kvizu Genijalac, u kojem će s Indirom iz Colonije i Aljošom iz Večernje škole odgonetavati zadane pojmove. No, to nije sve. Popularni Gobac otkrio je kakav je kao otac, daruje li svojoj ženi crvene ruže, gdje izlazi i sluša li narodnjake
On nosi uske traperice, seksi majice, ispod kojih sramežljivo proviruje cool tetovaža kojom je ukrasio nadlakticu desne ruke prije osam godina. Njegova je furka prava rockerska pa ne zaboravlja crne naočale kojima skriva podočnjake od neprospavanih noći. Osim toga, obožava društvo dobrih frendova, pa ga se često može vidjeti kako ispija kavu u užem središtu Zagreba, ali i kako šeće u društvu svog sina Vilija. Obožava umjetnost, pa često slika, ali se i šali na svoj račun... Ma, tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati Davor Gobac, pjevač najpopularnije rock grupe Psihomodo pop koja je nedavno ponovno, po diskotekama ali i klubovima, počela prašiti dobar stari rock 'n' roll. Gobac je ovog mjeseca bio na udaru vaših brojnih pitanja. Izabrali smo neka naj i prorešetali našega gosta. Evo što je odgovorio:

Tinovci: Je li istina da se pojavljuješ na telki ove jeseni?
Gobac: Je, je, istina je. Kako sada stvari stoje, pojavit ću se kao gost jedne epizode Naše male klinike i u kvizu Genijalac u kojem ću zajedno s Indirom iz Colonije, Pirom iz Zlikavaca, Zuhrom iz Večernje škole i Lukom pokušavati odgonetnuti zadane pojmove koje će smisliti gledatelji. Ako mi odgonetnemo, oduzimamo gledatelju lovu, a ako gledatelj zada neki vrlo težak pojam, lovu dobiva on. Na telki sam angažiran kao gost, humorist ili tako nekako, kaj ti ja znam.

Tinovci: Kako si se odlučio za voditeljski posao. Zarađuju li TV voditelji više od rockera?
Gobac: Pa, rekao sam ti, nisam ja samo voditelj nego genijalac s još četiri genijalca koji pokušavaju odgonetnuti zadani pojam što ga zadaju gledatelji, a voditelj je Pjer Žardin. Iskreno da ti velim nemam pojma koliko zarađuju voditelji, niti mi je to bilo nekaj bitno. Od rock 'n' rolla, kojim se bavim, živim više od dvadeset godina. Ovaj kviz, koji će se uskoro pojaviti na HTV-u shvaćam kao mali izlet. I to dobar.

Tinovci: Čuli smo kako nemaš tremu prije svirke. Jesi li imao tremu prije snimanja tog kviza?
Gobac: Nisam imao tremu prije snimanja jer sam pilotku (emisija koja se snima da bi se vidjelo kako najbolje realizirati ideju i najčešće se pušta kao prava epizoda kad emisija zaživi) snimio s ekipom koju dobro poznajem. Zato nam je snimanje prošlo opušteno i u ugodnoj atmosferi.

Tinovci: Vodiš emisiju s Indirom. Kakva ti je kao voditeljica?
Gobac: Indira je moja kolegica, ali i genijalka u pravom smislu te riječi. U kvizu je i jako je smiješna, mislim da se super uklopila u ideju te emisije. A bilo ju je malo trta prije snimanja.

Tinovci: Kaj misliš je li povećala grudi?
Gobac: Mislim da ima prirodno, prilično dobre grudi pa joj povećanje i nije potrebno.

Tinovci: Slušaš li njezine pjesme? Bi li volio s njom snimiti duet?
Gobac: Pa čuo sam mnoge njezine hitove na radiju, ali priznajem da nemam doma njezin CD. Ona više svira neku drugu vrstu glazbe koja je potpuno drukčija od mog rocka. A možda jednog dana i snimimo nekakav duet. Recimo... sinkrono plivanje, kaj vi mislite o tome?!

Tinovci: Vidiš, u posljednje vrijeme narodnjaci su postali nekako hit. Slušaš li narodnjake?
Gobac: NEEEEE!!!! Upomoć! Mrzim narodnjake!!! Zlo mi je od narodnjaka, ma sve do jaja.

Tinovci: Rockeri vole cugu, dobre komade, mjuzu, svirku uživo. Gdje izlaziš da bi se zabavio?
Gobac: Izlazim u novinama, a ponekad i u kino. Često izlazim ujutro u dućan, pa me zbog moje dobrote žena zove Sunce moje.

Tinovci: Kad si se zadnji put napio?
Gobac: Na rođendanu, prije par dana. Tinovici: Jesi li dobar muž? Poklanjaš li svojoj dragoj crvene ruže?
Gobac: Ja sam najbolji muž na svijetu, i to najbolji od najboljih svih vremena. Totalni sam filozof, humanist i skoro feminist.

Tinovci: Voliš li baletne predstave kao što je Labuđe jezero?
Gobac: Nikad se nisam tako dobro naspavao kao na Labuđem jezeru. Poznat sam po tome da obično spavam jako nemirno. Ustajem se, pijem vode, prebacujem se s boka na bok. No, da ti budem iskren, na Labuđem sam se jezeru baš naspavao. Usnuo sam kao janje.

Tinovci: Kakav si prema svom sinu Viliju? Jesi li strog tata?
Gobac: Tučem ga kao vola u kupusu i mora preštihati vrt svaki put kad mu to naredim, šalim se. Moj Vili i ja dobri smo prijatelji i super se slažemo. Čak bih rekao da sam rijetko kada strog. Uglavnom se uspijemo sve dogovoriti na finjaka, pa nije potrebno da treniram strogoću.

Sve ostale cool fore koje nam je otkrio Gobac, pročitaj u novom broju Teena.



Dnevnik s ljetovanja Marija Valentića


More, ljeto i vožnja biciklom obilježili su velik dio mog prelijepog ljetnog odmora. Za neke to ne bi bio odmor, ali za mene, koji se već godinama bavim sportom, to je bilo nešto puno više od samog odmora.

Naime, odlučio sam sa svoja dva prijatelja, Nevenom i Aurelom, obići cijelu Jadransku obalu biciklom - prevoznim sredstvom koje osim što najmanje zagađuje okoliš, za pokretanje treba snažne mišiće.
Našu misiju, koju smo nazvali Biciklom po Jadranu, odlučili smo zbog njenog karaktera iskoristiti i za promociju zdravog načina života te pružiti pozitivan primjer mladima kako na lijep i zdrav način provesti ljetni odmor. Ima li ljepše stvari od spajanja ugodnog s korisnim!
Ipak, za takav se put trebalo i dobro pripremiti, pa smo nas trojica odradili specifične treninge koji su se sastojali od nekoliko uspinjanja na Sljeme i nekoliko vožnji do Petrinje i nazad. Osim fizičke pripreme, trebalo se iorganizacijski pripremiti. Primjerice, da nam guze ne otpadnu tijekom toliko pedaliranja, na bicikle smo stavil tri super mekana sjedala. Pobrinuli smo se i za izvrsnu klopu, ali i mrak sportsku opremu koja nam je jamčila da tijekom vožnje nećemo ostati nezamijećeni. Nakon brze i uspješne organizacije krenuli smo na put. Na moju Škodu Fabiu natrpali smo naše bicikle i uputili se do Savudrije, koja je bila naše početno odredište. Vozač nam je bio moj tata Joso koji nas je ugodnom i sigurnom vožnjom dovezao do starta! Natrpali smo bicikle opremom koja je iznosila oko 30 kilograma i hrabro krenuli prema jugu Hrvatske! Prvi dan vozili smo od Savudrije do Pule i obišli Umag, Novigrad, Poreč, Vrsar, Limski kanal, Rovinj te prilično izmoreni prespavali u Puli kod mog prijatelja Kralja koji nam je
sredio smještaj.

Ostale detalje lude biciklističke ture Marija i njegovih frendova kao i kako izgleda jedan njegov dan, pogledaj i pročitaj samo u Teenu




Kako je naša Mia osvojila MTV

Ona je jedna od osam budućih voditeljskih zvijezda MTV Adrije. Ima samo 22 godine, a već je apsolventica arhitekture, bavi se plesom, manekenstvom i scenografijom. Predstavljamo ti preslatku Miju Kovačić koja će već ovo ljeto voditi MTV tourove po Jadranu
Luda si za MTV spotovima, glazbom, modom, facama koje gledaš? Onda je za tebe mrak vijest da se pokreće MTV Adria, baš za našu regiju. Na audiciju za voditelje prijavilo se čak dvije tisuće mladih ljudi, a samo ih je osam njih izabrano. Jedna od voditeljica MTV Adrije je Mia Kovačić, koja će s MTV-jem ovoga ljeta posjetiti Novalju na Pagu, Vodice, Dubrovnik, Rovinj i Kopar, gdje će biti održani ludi MTV partyji.

Teen: Kako je izgledala audicija za voditelja na MTV-ju?
Mia: MTV-jevi kriteriji za odabir voditelja bili su simpatičnost, jak karakter, vizija, humor i dobro poznavanje pop-kulture. U zadnjem je krugu bilo važno održati dobar kratki nastup pred žirijem, dokazati se u radu na terenu, studijski snimati, intervjuirati i montirati priloge.

Teen: Koje su tvoje vještine bile presudne u trenutku kada je žiri birao voditelje?
Mia: Bilo je važno što sam svestrana i što me zanimaju različite stvari. Sa 16 godina plesala sam u plesnom studiju ZeKaeM-a, radila scenografiju za razne modne revije, bila sam odlična učenica u gimnaziji, a i apsolventica sam studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu. Osim toga govorim engleski, njemački i francuski, što je jako važno za jednog voditelja internacionalne televizije.

Teen: Hoćeš li morati reducirati svoje obaveze jer će ti vođenje MTV Adrije oduzimati mnogo vremena?
Mia: Apsolutno ne! Jednostavno, Uprava MTV-ja želi da se njihovi voditelji bave svime čime su se bavili i prije voditeljskog posla, jer na taj način ostaju u kontaktu sa svime što ih je i ranije zanimalo.

Teen: Kako si se počela baviti manekenstvom?
Mia: Sasvim slučajno. Moj prijatelj je fotograf i prije dvije godine me slučajno snimio. Vrlo brzo sam došla do Sandre Vranješ koja mi je i sada matična agentica, ugovara mi poslove i snimanja. Sretna sam zato što nosim revije i snimam kad god imam vremena, jer je to vrlo dinamičan i zanimljiv posao. Kao stvoren za svaku mladu djevojku koja želi zaraditi i dobro se zabavljati! Putovanja koja mi je manekenstvo omogućilo ne trebam ni spominjati.

Teen: Imaš li vremena za zabavu i odmor uza sve te obaveze?
Mia: Oduvijek sam voljela imati mnogo obaveza i sadržajno popunjen dnevni raspored. Što sam starija to mi više odgovara druženje s prijateljima. Za uži krug ljudi, tulume u stanovima mojih prijatelja i slično uvijek ću naći vremena.

Teen: Jesi li se kad napila i potom požalila?
Mia: Nisam nikad pila alkohol i napila se. Znam da mnogi mladi konzumiraju alkohol u svakoj prilici koja im se ukaže, ali jako sam protiv toga kao i svih vrsta opijata.

Teen: Imaš li vremena za ljubav? Imaš li dečka?
Mia: Za ljubav se uvijek nađe vremena. Već dugo sam u vezi s Goranom, koji je tri godine stariji od mene. Menadžer je i prilično je zaposlen, zbog čega jako dobro funkcioniramo.

Teen: Je li ljubomoran?
Mia: Moj dragi je sve samo ne pretjerano ljubomoran. Iako mnogo radim i putujem, on mi je najveća podrška u svemu. Bez njega bi mi bilo puno teže.

Teen: S kim živiš? Imaš li brata ili sestru?
Mia: Još uvijek sam u roditeljskom domu i ne mislim uskoro se odcijepiti. Imam i godinu dana stariju sestru Karlu, s kojom se odlično slažem.

Teen: Koji dio svog tijela voliš, a koji bi voljela promijeniti?
Mia: Volim svoje oči jer su izražajne. Ne postoji nešto čime sam nezadovoljna jer po prirodi nisam nezadovoljna osoba. Baš naprotiv, iz svega pokušavam izvući maksimum i smatram to dobrom osobinom i navikom. Savjetujem tinovkama da vole svoje tijelo i budu zadovoljne njime.

Ostatak razgovora s cool Miom pronađi na stranici 68. novog Teena



Ana Skendrović: Pobijedila sam tešku bolest


Zovem se Ana, potpuno tipično ime za mnoge djevojčice, zar ne? No, moja je priča, za razliku od mnogih drugih Ana, ipak malo netipična. Po čemu sam ja to drugačija od svojih imenjakinja i vršnjakinja? Možda po tome što sam se morala izboriti za vlastiti život.

Zovem se Ana, potpuno tipično ime za mnoge djevojčice, zar ne? No, moja je priča, za razliku od mnogih drugih Ana, ipak malo netipična. Po čemu sam ja to drugačija od svojih imenjakinja i vršnjakinja? Možda po tome što sam se morala izboriti za vlastiti život. Kad se sjetim te borbe, koja je bila dugotrajna i mučna, vraćam se u djetinjstvo. Uspomene samo naviru i preplavljuju moje emocije...

Rođena sam u Zagrebu i do svoje sam četvrte godine živjela u potpuno običnom malome mjestu pokraj grada. Igrala sam se sa svojom starijom sestrom, životinjama koje su hranili moj djed i baka i uživala u obiteljskom domu punom ljubavi i topline. Sve je bilo tako lijepo... No, jednoga mi je dana iznenada pozlilo i mama me odvela doktoru. Uslijedile su dugotrajne pretage, odlasci liječnicima, posjeti bolnicama. Iako nisam točno shvaćala što se događa, na maminu sam licu iščitavala zabrinutost i strah. Zbog nje sam često sama potiskivala strah i trudila se biti hrabrijom. Nalazi koji su stigli bili su zastrašujući. U mom je tijelu tinjalo maligno oboljenje. Topli dom vrlo brzo morala sam zamijeniti bolničkom sobom. Hitno sam operirana, a nakon toga su uslijedile mučne kemoterapije i zračenja. Osjećala sam se jadno, slabo i prazno. Bila sam prikovana uz krevet s puno aparata, iglica, cjevčica i svega što me održavalo na životu. Nisam mogla ništa jesti. Imala sam jake mučnine, a miris bolničke hrane mi je još pogoršavao ionako teške sate. Brojala sam dane i sate kada ću se vratiti kući. Olakšanje bih osjećala tek kad bi pala noć i kad bih zaspala. Znala sam da ću sutra moći izbrojati jedan prstić manje i biti bliže danu odlaska kući. Osim vlastitih muka, često me u suze tjerao plač malih beba koje su bile u sobi nasuprot moje.

Ostatak stvarne priče o Aninoj borbi s bolešću pročitaj u Teenu



Za Stoku je pjevanje bolje od seksa


Za sve obožavateljice zagrebačkog rappera Stoke otkrivamo kad se popularni Stole prvi put poljubio, na kakve komade pada, zašto je dobio nadimak Stoka, što je posljednje tetovirao na svoje mišićavo tijelo

Tinovci: Zašto se zoveš Stoka?
Stole: Bio sam jako fin kad sam bio mali pa su mi dali krsno ime Stoka. Ha, ha... Mislim da sam nadimak dobio kad su me frendovi prvi put vidjeli kako jedem. Volim si dati oduška kad jedem, pa na brzinu trpam hranu u sebe i izgledam kao prava pravcata stoka.
Tinovci: Voliš li kravice?
Stole: Naravno, obožavam ih. Veliki sam kolekcionar krava, imam ih stotinjak, i to različitih koje su na moju policu stigle iz različitih krajeva svijeta. Razmišljao sam i o tome da kupim pravu kravu i da je vodim u šetnju kao što ljudi vode pse. Moja bi se krava zvala Lili.
Tinovci: Kako si i zašto postao rapper?
Stole: Sve je počelo kad sam se zaljubio u grafite koje sam s društvom crtao i proučavao. Svi smo se pomalo furali na rapp. Slušali smo Public Enemy... Onda smo skužili da se u klubu radio 101 održava natjecanje u repanju koje je uživo prenosila stojedinica. Budući da nisam bio ondje, prvi sam party slušao kod kuće. Čuo sam Targeta kako repa. Bilo je to prvi put da sam čuo hrvatski rapp. Oduševio sam se. Danima nisam jeo, spavao. Samo sam razmišljao i smišljao kako ću i sam repati. Tog dana dogodio mi se preokret u glavi.
Tinovci: Što misliš o hrvatskim rapperima?
Stole: Sve najbolje, mi smo svi frendovi. Premala smo zemlja da se krivo gledamo i naše je pravilo da ne pljujemo jedni po drugima. Činjenica jest da mi nečiji rapp više ili manje odgovara, ali kad se vidimo, svi funkcioniramo kao jedan.
Tinovci: S kojim se hrvatskim rapperom možeš poistovjetiti?
Stole: Slično meni repa samo Edo. On baš poput mene ima besprijekornu interpretaciju pjesme koju je sam napisao.
Tinovci: Jesi li se posvađao s Neredom, s kojim si snimio svoj prvi album?
Stole: Nikada se nismo posvađali. Baš smo nedavno slavili njegov rođendan. S Neredom sam snimio svoj prvi album i on je dečko s kojim sam prošao mnogo toga u životu. Iako su nam se karijere malo razišle, vjerujem da možemo jednog dana snimiti album Nered i Stoka 2.
Tinovci: Tko ti je uzor od stranih rappera?
Stole: Nemam uzore, ali prepoznajem tko je dobar, a tko loš rapper. Mislim da tako funkcioniraju mnogi moji kolege. Kad primjerice slušamo Francuza koji repa, čak i kad ga ne razumijemo, točno znamo spada li u grupu dobrih ili loših. Volim Snoopa, Busta Rhymesa. O Eminemu, na kojeg mnogi briju, mislim da je odličan rapper koji fantastično glumi sve što pjeva. Ne sviđa mi se samo to što je pristao da mu karijera ode u toliko komercijalne vode.
Tinovci: Psuješ li često?
Stole: Psovke su trenutak spajanja podsvijesti s trenutnim raspoloženjem i situacijom u kojoj se nalazim. Ne psujem na mjestima gdje nije prilično psovati, ali ih koristim kao način da se najbezbolnije riješim stresa.
Tinovci: A piješ li? Jesi li probao travu?
Stole: Jesam, probao sam travu jer se nekad pušila u mom društvu. I što ću vam reći? Ne pušite marihuanu jer je ona ipak prvi korak prema drogi. Što se tiče pića, nekad sam se opijao s frendovima, pogotovo subotom kad bismo išli van. Više to ne radim. Danas popijem vino ili pivo samo uz neko fino jelo.

Želiš li znati kako smo Stoku "izrešetali" do kraja moraš potražiti svoj Teen




S proljećem je stigao i Luka

Nekad se furao na punk, slušao je Metallicu, a na kraju je odlučio svirati pop. Posljednjih nekoliko tjedana u prodaji je njegov prvi album Premijera, kojim je ovaj slatki dečko zakoračio na zvjezdanu stazu. Mnoge je oduševio pjesmom Proljeće je kojom je nastupio na Dori. Za sve cure koje još nisu dovoljno saznale o sve popularnijem Splićaninu, predstavljamo Luku Nižetića.
Teen: Kakve su pjesme na tvom prvom albumu. Jesu li srcedrapateljske?
Luka: Nisu srcedrapateljske, nego su me stvarno oborile s nogu, i tekstualno i glazbeno. I ne samo mene nego i moju menadžericu, koja je kumovala mom dolasku u izdavačku kuću Menart. Od prvog susreta nas se dvoje odlično slažemo.
Teen: Ona te ljubomorno čuva, pa ti ne mogu prići cure?
Luka: Ha, ha... To nije istina. Nije ona takva. Kad su neki nastupi i događanja, najčešće sam sam. Zato curke, priđite!
Teen: Jednu je pjesmu na tvom albumu potpisala i Dražena Vrgoč, teta koja te čuvala kad si bio mali. Kako je došlo do te suradnje?
Luka: To nije teta, što je najgore. Ona je moja prijateljica koja je od mene starija samo pet godina. Baš je nedavno našla jedan opipljivi dokaz otkad želim postati pjevač. Postoji snimka na kojoj kažem: Bok, ja sam Luka Nižetić, humoristički pjevač, ma što to značilo. Naime, mi smo kao brat i sestra, roditelji nam se poznaju već nekoliko godina, živjeli smo vrata do vrata i cijeli život smo skupa, jeli, pili i izlazili...
Teen: Kakav si bio kad si bio klinac? Jesi li bio štreber?
Luka: Ma daj, kakav štreber! U osnovnoj školi sam prolazio s pet, ali prvi problemi nastali su kad sam krenuo u srednju. U prvom polugodištu prvog razreda imao sam tri komada. Užas!
Teen: Jesi li u srednjoj pušio iza škole, pio...?
Luka: Bilo je i takvih ispada. Kad mi je mama jednom došla na roditeljski sastanak, moja me razrednica opisala riječima: Ma, nije Luka loš, nije ni zločest ni bezobrazan. Dapače, pristojan je. Ma nema on ni tako loše ocjene u školi. Gospođo, vaš sin je dvorska luda! Mami su se tada noge odsjekle, ali što sam mogao, bio sam takav i gotovo. Kad bi mi bilo dosadno na satu, uvijek sam morao nešto napraviti da bi nam bilo zanimljivo. Uvijek sam bio glavni za markiranje, radili smo takve gluposti u srednjoj školi da bi čovjek rekao da smo peti osnovne, a ne četvrti srednje. Zbog toga sam često sjedio u prvoj klupi, koja se po kazni nazivala jaslice.
Teen: Kad si se prvi put zaljubio?
Luka: U petom osnovne. Moja je prva ljubav bila Blanka Vlašić.

Ostale zanimljive detalje iz života sve popularnijeg pjevača nađi u Teenu





Rapper bez dlake na jeziku

tinovci: Doživljavaš li estradu baš kao što ističeš u svojim pjesmama i jesu li one iskrene?
Edo: Priznajem da nekad i pretjeram s kritiziranjem. No, ne mogu si pomoći u razmišljanju kako je naša estrada u totalnoj banani. Za to je kriva publika koja takve pjevače i pjevačice sluša i televizija na čijem programu, nažalost, nema poštene emisije. Kad malo bolje razmislim, još je dobro u Hrvatskoj, kako je u BIH.
tinovci: Kad najčešće pišeš pjesme?
Edo: Nema pravila, no najčešće pišem noću, kad svi spavaju, kad je najveća tišina... Tada je najbolje. Kad se ujutro probudim, pustim beat, odrepam koji put napisani tekst i doradim ga malo, i to je to...
tinovci: Jesi li neku napisao svojoj dragoj?
Edo: Naravno, u povojima veze pisao sam joj pjesmice, tu i tamo ponekad to opet napravim. Naše je nepisano pravilo da ona prva čuje moj napravljeni tekst preko telefona, kad je zovem na posao i repam joj... Čim dođe kući, tortura se nastavlja. Ha, ha, ha...
Ostale odgovore svog idola pročitaj u novom Teenu.




Malen, kratak, sladak... Shorty


Kako sam postao Shorty
Zar je rapperski zvati se Dalibor? Nije! Zato, ako su ti mama i tata dali to ime, ne preostaje ti ništa drugo nego prije snimanja prvog albuma smisliti umjetničko ime. Poznato je da sam oduvijek bio najmanji u društvu pa su me frendovi spontano prozvali Shorty. Shorty znači malen, kratak... baš kao ja. Uz to, često sam slušao pjesmu 2Paca - Shorty wona be a tag. I bio sve sigurniji da ću jednog dana postati popularni Shorty.

Zeko kao asocijacija
Svi me pitaju kako je nastala pjesma Zeko, no nema tu neke pretjerane mudrosti. Pjesme pišem na glazbu koju dobivam od drugih. To je za hip-hop potpuno normalno. Zeku sam radio istog dana kad mi je Makro Polo napravio instrumental i kad sam čuo dječji glas koji pjeva dobro znanu pjesmu Juri zeka izdaleka. Ideja se dalje razvijala po sistemu asocijacije zeko, šuma, lija, medo...

Psovke su stil
Psovke su rapperski stil života i zbog njih smo na glasu kao zločesti dečki. No, daleko smo mi od toga. Rapperi jedini progovaraju o životu, o stvarima o kojima se inače šuti, mi se jedini bunimo protiv politike, situacije u životu, pričamo o drogi, seksu... svemu što se događa u našem životu. Naš je svijet realnost i prosječan rapper u Hrvatskoj nema stalni posao i nijedan dan radnog staža.

Nesuđeni frizer
Na svoju veliku nesreću, završio sam frizersku školu, a to me apsolutno ne zanima. U srednjoj sam školi igrao nogomet u Cibaliji, kasnije u Dinamu i Hrvatskom dragovoljcu pa sam mislio da ću od toga jednog dana i živjeti. Frizerska škola bila mi je samo usputna stanica. Morao sam nešto završiti, a kako sam čuo da u tu školu idu pretežno cure, odlučio sam se upisati.

Nogometna nesreća
Sve je bilo super dok mi se na nogometu nije dogodila nesreća. Na jednom mi je treningu puklo koljeno, dobio sam plastični ligament i dva šarafa, morao sam odustati od nogometa. Š kolu sam završio, ali o frizurama ne znam apsolutno ništa. Možda bih curi znao obojiti kosu, možda kažem...

Prvo pijanstvo, prvi poljupci
Prvo pijanstvo doživio sam na tulumu kod prijatelja kad mi je bilo jedanaest. Sjećam se da sam se na tom tulumu ubio kao mačka. Napio sam se jer nisam znao što se s čime pije pa sam poput pravog frajera pio vino, pivo, štok... Tu istu večer shvatio sam i što znači prvi poljubac, ali onaj pravi, s jezikom. Sjećam se vrlo jasno da mi je prišla jedna totalno cool djevojka i počela me ljubiti. Nisam znao da se to tako radi. Zbunio sam se kad mi je rekla da se opustim i samo otvorim usta. Ta mala mi je pošteno prošamarala krajnike. Iako me drugi dan, nakon tuluma, gadno boljela glava, sjećam se da sam bio u sedmom nebu.

U Teenu možeš saznati još mnogo toga o Shortyju.




Žanamari

Mojih 11 naj...
Ova cura uistinu ima sve: lijepa je, mlada, pametna, talentirana, uporna i odlučna. Oduvijek je sanjala o svjetlima pozornice, a vjerojatno nisi znala da je daleke 1995. kao 13-godišnjakinja bila finalistica izbora za Miss Teen. Žanamari je nedavno ovjenčana laskavom titulom Hrvatskog idola.

Najbolji način da nekoga upoznaš je da saznaš što i koga ta osoba voli. Njazini favoriti su:
Naj pjevač: George Michael i Dado Topić
Naj pjevačica: Whitney Houston i grupa Divas
Naj pjesma: Purple Rain Princea i What a Difference A Day Made Arethe Franklin
Naj film: Adaptacija
Naj glumac: Nicholas Cage
Naj glumica: Catherine Zeta Jones
Naj tv lice: Ali G
Naj sportaš: Lennox Lewis
Naj sportašica: Venus Williams
Naj boja: bijela
Naj godišnje doba: ljeto
naj jelo: hobotnica ispod peke

A tko su njezini veliki idoli? U Teenu možeš saznati tko su joj najveći uzor, najvažnije osobe u životu, najbolji prijatelji, najbolji modni kreator, najljepša manekenka... Saznat ćeš što Žanamari pamti kao najromantičniji trenutak u svom životu, što ju je najviše usrećilo, a što rastužilo i još svašta.





Alan Hržica

moja pravila savršenog ljetovanja
Oduvijek je želio postati pjevač, godinama je brusio glas i na kraju snimio svoj prvi album Samo za tebe. Cool i seksi Alan, čije je srce još uvijek slobodno, daje ti savjete za top ljetnu zabavu

Daleko od gužve
Obožavam ljetovanja bez velikih gužvi pa zato izbjegavam napučene plaže i gužve u razvikanim in mjestima. Moj naj odmor svake je godine odmor u Korčuli. Tamo ljetuje moja mama koja se tih nekoliko dana, koliko provedem na moru, trudi spremiti najbolje kulinarske specijalitete. Mljac, mljac... Osim toga, u tom mjestu ljetujem godinama i uvijek dovedem prijatelje. Nas nekolicina večeri provodimo uz karte, vino i gitaru. Iako mi je ovo ljeto radno, ukrast ću nekoliko dana i za provode na Viru.

Badić nije bitan
Koliko vidim, ovog su ljeta in dvodijelni badići. Iako nisam baš neki modni mag, uočavam razliku u krojevima i bojama. Nekako mi se više sviđaju jednobojni kupaći koji izgledaju kao povezani trokutići. Kad škicamo cure na plaži, ne razlikujem plavuše od crnki. Jednostavno imam svoj tip cura koje odmah primijetim. Kad bi ona bila prava, nije nimalo bitan badić!

Moja škola zavođenja
Nekad su postojala nepisana pravila kako se treba prići djevojci, no čini mi se da ta pravila više ne pale. Današnji komadi su puno jače igračice od nas dečki pa se nama puno jednostavnije i bolje opustiti i pustiti da nas cure osvajaju. Zato više ne prilazim djevojkama. Čekam ljubav koja ionako sama dođe, bez obzira na mala pravila ponašanja.

Naj ulet
Da se zaista trebamo opustiti i čekati da te pogodi Amorova strelica, potvrđuje situacija koja mi se dogodila prije šest mjeseci. Kad sam se najmanje nadao, prišla mi je simpatična djevojka i pohvalila moj novi album. Posebno joj se svidjela moja nova stvar Kako bi nam dobro bilo. Prihvatio sam njezinu igru i nekoliko mjeseci nam je zaista dobro bilo. Kako smo nedavno prekinuli, moje je srce ponovno slobodno.





Vanda Winter

privlače me samo romantične duše
Vanda Winter otkriva taktiku osvajanja super cool frajera, koje u posljednje vrijeme sve češće susreće u knjižnicama ili fakultetu. U Teenu saznaj zašto, a ovdje možeš pročitati nekoliko Vandinih odgovora

Teen: Kakvi ti se dečki sviđaju?
Vanda: Prije sam mislila da padam na dečke plave kose, no shvatila sam da su mi puno zanimljiviji tamniji dečki. Nikad me neće privući komadi po špranci. Volim dečke sanjarskog pogleda, zanimljive boje očiju... Privući će me svojom komunikativnošću. Volim na početku veze pričati o svemu...

Teen: Bi li prva prišla dečku kad bi vidjela da nije shvatio tvoje tajne znakove?
Vanda: Ne, po tom sam pitanju jako tradicionalna. Nikad ne bih prva prišla dečku, niti bi mu prva poslala poruku, niti ga nazvala... Ma koliko patila, čekala bih da on napravi prvi korak. Dečki, uostalom, više vole kad osvajaju cure.

Teen: Koji je najbolji način da ti dečko dokažee da mu se sviđaš?
Vanda: Nekad su se pisala ljubavna pisma, koja su danas zamijenile slatke male SMS poruke. Volim ih primati u potpuno neočekivanim trenucima. Primjerice, porukica da dečko koji mi se sviđa misli na mene ili mi jednostavno samo šalje pusu može mi uljepšati dan. Posebno ako je poslana tijekom noći kad mi je isključen mobitel. Kad ujutro pogledam nešto tako slatko, cijeli dan se smijem.

Teen: Jesi li nedavno dobila takvu porukicu? Jesi li zaljubljena?
Vanda: Ne znam jesam baš ludo zaljubljena, ali sam svakako na dobrom putu da se zaljubim preko ušiju.

Teen: Zapostaviš li svoje frendove kad se zaljubiš?
Vanda: Ne, nikad mi se to ne događa. Moje je pravilo da se dečki lako mogu mijenjati, a frendovi uvijek ostaju. Već sam jako dugo prijateljica s Ivom, Peđom i Maxom. Njih mi iz života ne bi mogao izbaciti nikakav dečko.

Teen: Kažeš da imaš dva najbolja frenda? Znači vjeruješ u muško-žensko prijateljstvo?
Vanda: Da, vjerujem! Maxa sam upoznala u kazalištu i jako smo se zbližili. Prošle godine smo zajedno pjevali u Kosi. On je bio Berger, a ja Sheila. Ove godine smo nastupili u rock operi Gubec beg ponovno kao ljubavni par. U kazalištu se već naveliko šuška da smo nas dvoje i privatno u ljubavnoj vezi, no mi smo to demantirali. Zaista smo pravi priajtelji. S Maxom mogu satima lutati gradom, piti poslijepodnevne kave, jesti pizzu. Moj drugi naj frend je Peđo. On je prijatelj moje najbolje prijateljice i prošle godine smo se počeli intenzivnije družiti. Iako je samo godinu dana stariji od mene, prema meni se ponaša kao tata. Uvijek me pita s kim izlazim, tko mi je dečko...




Stoka

Ja sam živa eksplozija
Popularan hrvatski reper Stole u Teenu otkriva kakve ga cure privlače, s kim se najčešće ljubi, kad izlazi novi album i zašto obožava slati SMS poruke. I to nije sve.... Saznali smo tko su njegove tajne simpatije


Marina Ivaniša Stoku nedavno smo pozvali na intervju kako bismo saznali zašto više ne radi TV-emisiju Hoćeš nećeš, kad priprema novi album i što je s njegovom dugo najavljivanom turnejom. Naravno, zanimali su nas i detalji iz njegova privatnog života: ljubi li neku posebnu curu, kakav je kad se zaljubi, gdje izlazi i kome šalje ljubavna pisma...

Ovaj trendy reper zaljubljen u skupe automobile i krpice s potpisom Nike, dočekao nas je, kao uvijek, nasmijan, pun planova i prilika za mnoge obožavateljice. Cure, Stole počinje veliku turneju po Hrvatskoj, snima album i najavljuje koncert s puno gostiju. Uz to, trenutno je slobodan, okrenut samo sportu i zdravom načinu života...

Teen: Bio si prehlađen prošli tjedan. Tko ti je kuhao čaj i pazio te da što prije ozdraviš?

Stole: Ma nitko! Sam sam kuhao čaj, pio antibiotike i čekao da ozdravim. A bilo bi mi draže da me tada mazila zanosna plavuša, plavih očiju i kovrčave kose. Ali, da mi je barem Monika Kravić kuhala čaj, a Nives Čanović čitala pričice za laku noć! Ha, ha...

Teen: Sviđaju ti se Monika i Nives?

Stole: Uh, da. Volim cure koje su vedre i koje se puno smiju. A osim toga, curke su stvarno prekrasne.

Teen: Kako prilaziš curama?

Stole: Nema tu nekog pravila. Najbolje kontakte s curama ostvario sam preko SMS poruka. Obožavam se dopisivati. No, kako nemam strpljenja čekati poruku, počinjem se u isto vrijeme dopisivati s nekoliko ljudi. Tako usporedo furam pet-šest filmova, pa imam osjećaj da sam dio videoigrice. Volim zašprehavati cure porukama jer sam shvatio da mogu napisati stvari koje je nemoguće izreći. Čini mi se da sam s porukama jako uspješan.

Teen: Sloviš kao slamatelj ženskih srca. Sjećaš li se prvog poljupca?

Stole: Sjećam se, kako ne. Bilo je to u šestom razredu osnovne škole. S curom s kojom sam se tada poljubio, ljubio sam se i kasnije. Postala mi je jako dobra prijateljica i za nju mogu reći da je stvarno volim.

Ako hoćeš još Stoleta, zaviri u Teen.






Mario Ančić

Volim jednostavne cure
Već ga duže vrijeme pratimo na teniskim turnirima diljem svijeta, gdje pažnju djevojaka privlači kao jedan od najzgodnijih igrača bijelog sporta. Mario Ančić s nama je podijelio najintimnije detalje iz svoga života: o curama, frendovima, obitelji, školi...

Evo što je rekao o curama (ostalo ćeš naći u Teenu):

TEEN: Koja ti je tenisačica najzgodnija?
MARIO: Gabriela Sabatini.

TEEN: Jesi li romantičan?
MARIO: Kvisko! Pozivam kviska na ovo pitanje jer o tome ne volim pričati.

TEEN: Da si jedan dan žena, kako bi ga proveo?
MARIO: Bio bih cijeli dan na kavi i otkrio u čemu je čar ženskih razgovora.

TEEN: Da imaš sto kuna za izlazak, gdje bi izveo djevojku?
MARIO: Vjerojatno bih izabrao odlazak u kino ili kazalište. Mislim da se s tim ne može pogriješiti jer je izbor predstava dovoljno velik.

TEEN: Čime te cure osvajaju?
MARIO: Volim jednostavne cure. Arogancija i prepotencija su na vrhu popisa osobina koje mrzim. Odmah vidim na djevojci kakva je osoba i do sada me dojam nije prevario. Nadam se da ću i ubuduće znati dobro izabrati. Drage su mi cure koje ulažu u svoju budućnost na bilo koji način, a ne smetaju mi ni karijeristice, dok god im je obitelj na prvome mjestu.

TEEN: Što prvo primijetiš na djevojkama?
MARIO: Oči. Neovisno o boji, volim vidjeti topao pogled.

TEEN: Imaš li djevojku?
MARIO: Nemam. Ne mogu reći da nemam vremena, ali trenutno sam slobodan.

TEEN: Plava, crvena, crna?
MARIO: Ne volim generalizirati, ali uglavnom više volim tamnokose cure. Mediteranski tip tamne puti i kose mi je omiljeni.





Jacques Houdek

Buco sam, pa što onda?

Ima 130 kilograma, obožava papati, odijeva šarenu odjeću, pjeva R'N'B, zaljubljen je u Brigitu i uskoro postaje tata... Misliš li da sve znaš o popularnom Jacquesu? Varaš se, mi ti otkrivamo još koju zanimljivost o ovome cool pjevaču

Teen: Kad izlazi tvoj novi album?
Jacques: Moj novi album izaći će ove jeseni, točnije prvog dana mjeseca listopda. Jedva čekam, a i koliko čujem moji obožavatelji. Curke, pripremite se!

Teen: Hoće li biti cool kao i tvoj prvijenac?
Jacques: Da, cool!!! To će biti nastavak na moj prvi album Čaroliju. Na njemu će i dalje biti puno popa, RNB-a, funkyja, bit će jako moderan i svjetski. Nećete ga moći prestati slušati. Ha, ha.

Teen: Zašto si snimio novi album Kad si sretan s pjesmicama za djecu?
Jacques: Imam jako puno nećaka pa im često pjevam Zeku i potočić, kao i slične pjesmice. Kako je takve pjesmice nekad pjevala Gabi Novak i Arsen Dedić, a one su dvadesetak godina ostale neopjevane, poželio sam snimiti i takav album. Cijelu zimu sam naporno radio pa kad je napokon i izašao moj album, bio sam presretan. Osim toga, uskoro postajem tata pa mi to služi i kao svojevrsno ponavljanje gradiva. Najdraža dječja pjesmica mi je Kauboj i Indijanac, i to će moje dijete slušati kao uspavanku.

Teen: Bi li volio biti glumac?
Jacques: Imao sam neke ponude za epizodnu glumu u nekim domaćim serijama, no na žalost, nisam ih prihvatio. Jednostavno nemam vremena jer se svakoj svojoj životnoj ulozi, kako pjevačkoj tako i glumačkoj, želim potpuno posvetiti.

Teen: A u kakvoj se glumačkoj ulozi vidiš?
Jacques: Ja bih bio idealan glumac u nekoj komediji, humorističnoj seriji. Zato, producenti javite mi se najesen, ha, ha.

Teen: Je li ti ponekad bed što si toliko debeo?
Jacques: Jedan dan da, drugi ne, sve ovisi kakvog se raspoloženja probudim. Ima dana kad se pogledam u ogledalo i kad si izgledam super, a ponekad sam u stvarnoj depri iako sam naviknut na svoju debljinu. Ali i da sam mršaviji, tih jutara kad sam loše volje, izgledao bih si grozno.

Teen: Koja ti je najdraža kulinarska poslastica?
Jacques: Obožavam talijanske specijalitete, pizzu, špagete, lazanje, ali i slavonske delicije kao što su kulen, čobanac. Ma, kad malo bolje razmislim, nema onoga što mi se ne sviđa, pravi sam gurman, kaj se to ne vidi?

Teen: Koliko imaš kila?
Jacques: Neki dan sam se vagao. Imam 130 kilograma. Visok sam 180 centimetara, pa računajte koliko je kila previše, ha, ha.

Teen: Jesi li ikada držao dijetu?
Jacques: Jesam, kao i sve ostale buce. No, nakon nekoliko dana bih odustao i počeo papati kako bih izgubljeno nadoknadio. Dobro se osjećam u svojoj koži, i to je najvažnije.

Teen: Gdje pronalaziš tako veliku cool odjeću?
Jacques: Imam dvije ekipe koje se brinu oko mog odijevanja. Jedni su u butiku MoXl i šiju mi po mjeri odijela i svečanu odjeću, a drugi dio ekipe je moj prijatelj Bojan Pongrac, koji je zadužen za vesele šarene košulje i bermude. On me spašava s casual i trendy odjećom.

Teen: Kakvu odjeću voliš?
Jacques: Volim jake boje, šarene uzorke, vesele krojeve, hlače s puno džepova... Za posebne prilike odjenut ću tamno odijelo na pruge, svijetle košulje bez kravata. Iako imam koju kilu više, volim odjeću i u kombiniranju doista uživam.

Teen: Jesi li u školi trpio pošalice na račun vlastita izgleda?
Jacques: U nekoj normalnoj mjeri koja nije utjecala na moj ego. Čak nisam postao nimalo iskompleksiran na račun vlastita izgleda. Moram priznati da sam u školskoj klupi bio vrlo omiljen. Bio sam prvi koji se zezao na svoj, ali i na tuđi račun, što se jako sviđalo svim mojim prijateljima koji su me prihvatili takvog kakav jesam.

Teen: A kakav si bio učenik?
Jacques: Vrlo dobar. Samo sam četvrti razred srednje prošao s odličnim. Fiziku, matematiku i kemiju sam uvijek imao dva, tri ili jedan, ali sam zato briljirao u glazbenom, jezicima i likovnom odgoju. Čak sam kao klinjo maštao kako ću jednog dana biti pjevač i slikar.

Teen: Koliko često si markirao?
Jacques: Najčešće sam markirao kad i svi. No, moram priznati da je moj najveći problem bilo kašnjenje zbog čega sam imao nekoliko neopravdanih. Uh, nisam se mogao ujutro probuditi. Za mene bi škola trabala početi u devet sati.

Teen: Kad si odlučio postati pjevač?
Jacques: Oduvijek sam želio biti pjevač. Mama tvrdi da sam još kao mali držao igračke kao mikrofon i pjevao u svojoj sobi.

Teen: Pa zašto si onda upisao srednju frizersku školu?
Jacques: Išao sam u frizersku školu zato što sam želio imati neku vrstu sigurnosti. Sanjao sam o tome da uz srednju glazbenu upišem slikarstvo u Školi za primijenjenu umjetnost, no vidio sam da će mi to biti naporno. Frizerska je bila alternativa, bila je lakša i trajala je samo tri godine. Danas mi nije nimalo žao.

Teen: Koga najčešće šišaš?
Jacques: Pa šišao sam dugo frendove i frendice, no nažalost, više ne stignem. Sada imam vremena samo za šišanje vrhova svoje drage. Uskoro ću joj staviti i pramenove. A frendovi me zovu i zovu...

Teen: Uhvati li te strah prije izlaska na pozornicu?
Jacques: Da, uhvati me, kako ne. No, to je čista pozitiva koja mi pomaže da se još više nabrijem na pozornici i da nestane nelagoda koja se pojavljuje, primjerice, kad negdje prvi put nastupam. Od nepoznatog uvijek osjećam nelagodu.

Teen: Što radiš s lovom koju zaradiš od nastupa?
Jacques: Ulažem je u dobre i konkretne stvari. Kupio sam stan u kojem živim sa svojom dragom, upravo planiramo kupiti automobil. Sanjam o roveru, koji je malo skuplji, pa moram štedjeti.

Teen: Smatraš li se zvijezdom?
Jacques: Uh, teško pitanje! Ne smatram se zvijezdom jer u nas ih nema. Prema svim ljudima nastojim biti pristupačan, normalan ako su i oni prema meni pristupačni. Negativno nabrijane ljude, koji briju da sam umišljen prihvaćam na uobražen i nabrijan način. To me zabavlja.

Teen: Tko su ti glazbeni uzori?
Jacques: Obožavam glazbu Mariah Carrie, Stevea Wondera... Na njihovim sam pjesmama odrastao pa se taj utjecaj, nadam se, čuje i u nekim mojim stvarima.

Teen: Iako si se oženio, otkrij nam na kakve komade padaš?
Jacques: Uvijek su me privlačile putene i seksi curke poput J.Lo i sličnih cura. Plave ili crne, nije važno jer po tome nisam definirao svoj tip cure. Volim slatkice s oblinama.

Teen: Kako si upoznao svoju dragu?
Jacques: Upoznao sam je prije sedam godina. Bili smo dio istog društva u kojem se kretala i Ivana Kindl. Ona je kumovala našem prvom susretu nakon kojeg se dogodila kemija. Škicali smo se još nekoliko godina, kad smo shvatili da bi nam bilo ljepše da smo zajedno. Tako je sve počelo...

Teen: Mogao si se još malo zezati, no ti si požurio u brak?
Jacques: Pa ne gledam tako na brak. Znamo se sedam, zajedno smo prije braka bili godinu i pol, živjeli smo u istom stanu punu godinu pa smo već počeli funkcionirati kao muž i žena. Osim toga, dogodila nam se mala slatka bebica koja je našu odluku o vjenčanju samo ubrzala. Brigita i ja smo se zaručili za prošlogodišnji Božić i planirali smo se oženiti ove zime. No, kako smo željeli pjevati i plesati bez obaveza, s vjenčanjem smo požurili.

Teen: Postat ćeš tata djevojčice. Jesi li barem malo želio dečka?
Jacques: Ne, nije mi to bilo bitno. Kad smo išli na ultrazvuk kako bismo saznali hoćemo li dobiti sina ili kćer, bio sam potpuno miran i želio sam samo čuti kako je s bebom sve u redu. Dok je doktor ultrazvukom snimao trbuh, pokazao mi je maleni smotuljak u Brigitinu trbuhu. Imat ću kćer, zvat će se Sofia.

Teen: Hoćeš li je razmaziti?
Jacques: Ah da, hoću. Bit će pravo malo derište koje će moći sve samo ne biti zločesto. Jedva čekam kupovati joj lutkice, kolica i sve ono što bude željela. Baš se veselim ulozi tate!





Ivana Brkić

Palim se na visoke dečke dubokoga glasa
Ivana Brkić jedna je od onih slatkih cura čiji styling sigurno kopiraš, a koja te, osim oblekom i pjesmom, osvojila i svojom osobnošću. Ova je cool pjevačica na estradi već dugo godina i upravo priprema novi album. Evo što je za Teen otkrila o tom albumu, ali i o brojnim detaljima iz svoga života
Najčešće se druži s frendovima, ne izlazi u diskoteke, obožava tulume, smiruje je shopping iz kojeg se vraća s cool odjećom koja je pretvara u super komada. Ivana kaže da se obožava smijati, pa osvaja dečke na svakom koraku, no to je ne dira previše. U njezinu životu postoji samo glazba i faks koji je ove jeseni upisala...

teen: Čujemo da izlazi tvoj novi album. Znaš li kada?
Ivana: Album izlazi uskoro i možete ga očekivati već u listopadu.

teen: Puno si radila na albumu. Kakvih će promjena biti na njemu, i hoće li ih uopće biti?
Ivana: Naravno da će biti promjena, ali ne drastičnih. Bit će samo malo više gitara, odnosno žive svirke koja će cijelom albumu dati plesni ritam.

teen: Je li ti naporno toliko snimati, posebno proteklih tjedana koje si, kako smo čuli, provela u studiju?
Ivana: Hm... Ja sam jedno jednostavno dijete i zadovoljna sam malim stvarima. Radim ono što volim, zanimljivo je i zadovoljna sam. Ali da se radi, radi se.

teen: Znaš li da te Shorty stavio u svoju novu pjesmu. Jesi li je čula? Kako ti se sviđa?
Ivana: Zanimljivo pitanje. Iskreno, nisam uopće čula tu pjesmu. Samo su mi frendovi rekli da Shorty nešto priča i pjeva o meni. Može li mi netko reći koja je to stvar da je barem poslušam prije negoli komentiram? Uglavnom, sve što mogu reći je da me to baš iznenadilo. Zvuči zanimljivo da netko pjeva o tebi. Ovom prilikom koristim Teen da pozdravim Shortyja!

teen: Poznaješ li ga? Kako ti se čini taj mali?
Ivana: Nedavno smo se upoznali. Nije baš da se dobro znamo, samo smo razmijenili nekoliko riječi. A kakav je? Hm... Nekako mi je baš simpa.

teen: Bi li mogla repati kao Shorty?
Ivana: Repati? Ja? Ha, ha... Bolje da me nikad ne čujete kako repam. Zvučim katastrofalno, pa sam nakon prvog pokušaja odlučila više nikad ne pokušavati. Koma!

teen: Na kakve frajere padaš?
Ivana: Uglavnom padam na osobnost, pa mi izgled na kraju bude manje važan. Volim jako visoke dečke, s lijepim dubokim glasom. I tako to... No, kako to na kraju biva, uvijek se zaljubim u nekog malo višeg od mene, čiji glas uopće ne primijetim jer me osvoji svojim potpuno drugačijim atributima kao što su šarm, humor... Ma, jednostavno se moramo razumjeti, i to je to!

teen: Je li neki sličan nedavno osvojio tvoje srce? Imaš li dečka?
Ivana: Nemam dečka i ne treba mi. U zadnje vrijeme uopće ne razmišljam o tome. Da budem preciznija, dečki me sada stvarno ne zanimaju.

teen: Koga od poznatih i slavnih smatraš najzgodnijim frajerom? S kojim bi od njih voljela izaći?
Ivana: Ha, ha... Ima ih stvarno lijepih i teško je reći tko je najljepši. Bono iz U2 mi je baš nekako zgodan. Pa, Pierce Brosnan, Keanu Reeves, Johnny Depp.. A s kim bih voljela izaći? O tome nikada nisam razmišljala. Dosta sam realna pa ne razmišljam o stvarima za koje znam da se nikada neće dogoditi.

teen: Jesi li partijanerica? Priređuješ li često tulume u svojoj kući?
Ivana: Dosta često smo brat i ja radili tulume dok sam bila u osnovnoj školu, i to kad sam bila šesti i sedmi razred. Uvijek nam je bilo odlično! Uglavnom je bila super ekipa i nije bilo nikakvih nereda pa nismo imali problema sa starcima. Sve bi počelo plesom i cool spikom. U jednoj smo fazi organizirali tulume na kojima su se pekli kolači. Joj, kako nam je bilo super!

teen: Kakva si bila kao klinka? Jesi li se više družila s dečkima ili curama?
Ivana: Odrasla sam u muškom društvu jer sam uvijek izlazila sa starijim bratom. Iako mi je u početku bilo jako čudno što sam uvijek s frendovima, toliko sam se na njih navikla da danas ne mogu drugačije. U srednjoj školi stekla sam i neke dobre frendice s kojima izlazim. Kad malo bolje razmislim, cool je imati i frendove i frendice.

teen: Znači li to da si ti jedna od onih cura koje vjeruju u muško-ženska prijateljstva?
Ivana: Da, apsolutno vjerujem! Imam jako puno frendova s kojima se već godinama družim i nikad mi nije palo na pamet pokušati nešto više. To su moji prijatelji i veže nas samo prijateljstvo. No, u zadnje vrijeme sam primijetila da sve manje ljudi vjeruje u takve odnose. Pa to je baš žalosno.

teen: Često smo te viđali u štiklama. Kad si kupila prvi par?
Ivana: O, ne... Mislila sam da me to nitko nikada neće pitati! Svoje prve štikle obula sam u četvrtom razredu osnovne škole. Bile su to neke grozne ljubičaste štikletine s popriličnom, jako ružnom petom. Koma! Što je još sve otkrila preslatka Ivana pročitaj u Teenu








Slobodna dalmacija ponedjeljak, 19.1.2004.
VJENČANJE - U CRKVI ČUDOTVORNE GOSPE SINJSKE VODITELJICA NOVE TV
I FOTOREPORTER "STORYJA" OKRUNILI TROGODIŠNJU LJUBAVNU VEZU
Ivona i Mario uplovili u brak
uz suze radosnice
"Prvi smo se put vidjeli 7. veljače 2001., a već dan poslije smo se našli na kavi. Eto, imali smo dobar feeling od početka, koji smo danas okrunili i brakom", otkrio nam je uzbuđeno Mario Periša nakon ceremonije vjenčanja sa lijepom voditeljicom Ivonom Pandžom. Među veselim svatovima, koji su u livanjskom restoranu "Pavić" slavili do zore, feštali su i Tin Samardžić, Nera Stipičević s dečkom, Monika Kravić, Dorijan Elezović i Anja Alavanja
Svoju trogodišnju idiličnu ljubavnu vezu bračnim su zavjetima u subotu okrunili Ivona Pandža, popularna voditeljica Nove TV, te Mario Periša, poznati fotograf časopisa Story.
U Ivoninu Sinju, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, u bračnu luku mladence je "privezao" fra Stipe Šušnjara koji je, pak, na početku obreda priznao i vlastitu tremu, a bračne zavjete novopečenih supruga, koji će do ljeta postati i roditelji, svojim su potpisom posvjedočili i njihovi kumovi Ivana Pasarić i Josip Periša.
"Prvi smo se put vidjeli 7. veljače 2001., a već dan poslije smo se našli na kavi. Eto, imali smo dobar feeling od početka, koji smo danas okrunili i brakom", priznao nam je vidljivo uzbuđeni mladoženja nakon obreda, koji je u sinjsku crkvu privukao poveći broj mlađih stanovnika alkarskoga grada.
"Još ne znamo spol djeteta, a nismo ni odabrali ime, no imamo već nekih kombinacija. U svakom slučaju, jako se radujemo našem djetetu! Za sada će Ivona nastaviti raditi na Novoj TV, a ja u Storyju, dakle, živjet ćemo kao i svi drugi obični građani naše zemlje", kazivao nam je ženik Mario, koji za vrijeme obreda nije mogao skriti suze radosnice.
Lijepa Ivona, kojoj se već počeo nazirati trbuščić, do oltara je stigla u pratnji oca Petra, odjevena u prekrasnu bijelu vjenčanicu kreatorice Matije Vuice iznad koje je nosila krznenu stolu. Mladoženji je u izboru elegantnog Bossova odijela pomogao Emerik Gudelj, dok je košulju i kaput dizajnirao Ivica Klarić.
Nakon završetka ceremonijala u sinjskoj crkvi, iz čijih su klupa obred pratili i Ivonini i Marijevi prijatelji — finalisti popularnog Story Supernova Music Talents Showa, Bračanin Tin Samardžić, Makaranka Nera Stipičević u pratnji svojeg naočitog dečka, kao i voditeljica Red Carpeta Monika Kravić, svatovi su se uputili u mladoženjino rodno Livno gdje su u restoranu Pavić nastavili slavlje. U Livno su ravno iz Zagreba stigli i Dorijan Elezović i Anja Alavanja, pridruživši se veseloj i rasplesanoj zabavi koja nije jenjavala do jutra.
Među dvjesto gostiju, koliko su ih Ivona i Mario pozvali na svoje vjenčanje, plesom su se posebno isticali mladoženjini roditelji Marija i Pero Periša, koji su neslužbeno proglašeni "kraljevima plesnog podija". Ni presretna Ivona, usprkos trudnoći i trbuščiću, cijelu noć nije prestajala plesati, a kad je došao trenutak za tradicionalno bacanje buketa, na podiju su se okupile sve djevojke, pa i Nera, Monika i Anja. Cvjetni buket na koncu je ipak uhvatila — Ivonina mlađa rodica. S obzirom na činjenicu da su ga htjele hvatati, tko zna, možda će još koja, među mladim zvijezdama Nove TV, uskoro stati pred oltar?!

piše Tanja ŠIMUNDIĆ-BENDIĆ
snimio Jadran BABIĆ

Comments:
top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]casino bonus[/url] coincide the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]casino[/url] free no store hand-out at the chief [url=http://www.baywatchcasino.com/]redeem casino
[/url].
 
I couldn't resist commenting. Very well written!
Have a look at my site - best casino bonuses usa
 
What's up, after reading this remarkable article i am too happy to share my know-how here with mates.
My web page > best casino bonus payspark
 
Incredible story there. What occurred after? Good luck!
Here is my page cs.adamant.net
 
Hello, yup this post is really fastidious and I have learned lot of things from it concerning blogging.
thanks.
Here is my web blog ; www.communitywalk.com
 
Excellent article. Keep writing such kind of
info on your site. Im really impressed by your blog.

Hello there, You have performed an incredible job. I will definitely
digg it and in my view recommend to my friends.
I'm confident they'll be benefited from this site.
My blog ... best casino bonuses codes no deposit required
 
Great post.
Feel free to visit my homepage : garage storage lift
 
Hi there! Do you know if they make any plugins to protect
against hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.
Any suggestions?
Feel free to surf my website :: casino online bonus without deposit
 
naturally like your web site however you have to check the spelling
on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to tell the reality on
the other hand I'll definitely come again again.

Feel free to visit my web page - netent casino games free
 
I used to be recommended this blog via my cousin.
I am now not sure whether this submit is written via him as no one else understand such specific approximately
my difficulty. You're incredible! Thanks!

Feel free to visit my web page; net entertainment Casinos
 
Howdy! Would you mind if I share your blog with my zynga group?
There's a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thanks

Also visit my web blog http://www.lagbook.com
 
I couldn't refrain from commenting. Very well written!

Also visit my web site :: skillshare.com
 
If some one wishes expert view on the topic of blogging then i recommend him/her
to pay a visit this web site, Keep up the fastidious
work.

my blog post :: netent casinos casino city
 
I was curious if you ever thought of changing the
layout of your website? Its very well written; I love what youve
got to say. But maybe you could a little more in the
way of content so people could connect with it better.
Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images.
Maybe you could space it out better?

my web page - netent casino
Also see my web page: new netent casino
 
Great article! We are linking to this particularly great content on our site.
Keep up the good writing.

Feel free to visit my web page :: net entertainment casinos
 
I'm gone to inform my little brother, that he should also go to see this web site on regular basis to take updated from most up-to-date news update.

Here is my web site :: www.richardashcroft.co.uk
 
I seriously love your website.. Excellent colors & theme.
Did you develop this amazing site yourself? Please reply back as I'm wanting to create my own site and want to learn where you got this from or just what the theme is named. Cheers!

Feel free to surf to my web page; http://www.youthministry.com/user/woolendrink50
 
Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your website,
how could i subscribe for a blog site? The account
aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

My web blog; netent casino full list
 
Hello, just wanted to tell you, I liked this article.
It was helpful. Keep on posting!

Here is my site :: no deposit casino netent
 
I just could not leave your website prior to
suggesting that I really enjoyed the usual info
an individual provide on your visitors? Is going to
be back often in order to investigate cross-check new posts

Also visit my web page - blogbaker.com
 
Just wish to say your article is as astounding.
The clarity in your post is simply great and
i can assume you are an expert on this subject.
Fine with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming
post. Thanks a million and please keep up the enjoyable work.


my site; Www.Fnatic.Com
 
If you desire to grow your familiarity simply keep visiting
this web site and be updated with the newest news update
posted here.

My blog post netent casinos Casino city
 
I think everything published made a lot of sense. But, what about this?
suppose you were to write a awesome headline?
I am not suggesting your information isn't good., however suppose you added something that grabbed people's attention?
I mean Bez naslova is kinda vanilla. You ought to peek
at Yahoo's front page and see how they write article titles to get viewers to open the links. You might add a related video or a related picture or two to grab people interested about what you've got to
say. In my opinion, it would make your website a little livelier.


Here is my page; letuslearn.in
 
I loved as much as you'll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

Feel free to surf to my web-site :: 360Forlove.mixxt.org
 
Its such as you read my mind! You seem to know so much approximately this, like you wrote the
ebook in it or something. I feel that you can do with some percent to pressure the message
house a little bit, however other than that, that is magnificent blog.
A fantastic read. I'll definitely be back.

Here is my blog post: http://www.podomatic.com/profile/jixarinekyandao
 
It's an remarkable paragraph for all the web people; they will obtain advantage from it I am sure.

Here is my web-site: netent casino software
 
I am curious to find out what blog system you are working with?
I'm experiencing some small security problems with my latest blog and I'd
like to find something more secure. Do you have any suggestions?


Also visit my web-site - http://teatro.vidhack.com/member/231279
 
Hi there to all, because I am in fact keen of reading this website's post to be updated on a regular basis. It contains pleasant material.

Look into my web site: net Entertainment online casinos
 
Hi superb blog! Does running a blog like this
take a lot of work? I've very little understanding of programming but I was hoping to start my own blog soon. Anyways, should you have any recommendations or techniques for new blog owners please share. I understand this is off subject nevertheless I just wanted to ask. Cheers!

my homepage - www.dailystrength.org
 
Heya i'm for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

Here is my webpage :: new netent casinos
 
It's going to be end of mine day, however before ending I am reading this wonderful piece of writing to improve my know-how.

Here is my weblog; new netent casinos
 
I am regular visitor, how are you everybody?
This post posted at this web site is in fact nice.

Feel free to visit my web-site; http://blog.bitcomet.com/post/3147702
 
I would like to thank you for the efforts you have put in penning this blog.
I really hope to view the same high-grade content by you
later on as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me
to get my own, personal site now ;)

my web-site ... www.squidoo.com
 
Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

My web page - beatyourpb.trainingdiaries.Com
My web site :: netent casino no deposit
 
Excellent way of telling, and fastidious post to obtain
facts about my presentation focus, which i am going to present in school.


Feel free to surf to my web site; 2threads.com
 
You could definitely see your enthusiasm within the article you write.
The world hopes for even more passionate writers such
as you who aren't afraid to mention how they believe. All the time follow your heart.

My web site - netent casinos bonus
 
Posebno hvala dr. Agbazara za POVRATAK moje voljene u roku od 48 sati. Nemam što drugo reći osim da vam zahvalim i da vam kažem da sam sretna .. Moj ljubavnik se prema meni ponaša bolje i većinu svog vremena provodi sa mnom sada govoreći koliko me voli kao i uvijek .. Ako Imate problema s voljenim kontaktom dr. Agbazara putem e-maila: ( agbazara@gmail.com ) ili WhatsApp ( +2348104102662 ) jer je on rješenje svih problema u vezi
 
Objavi komentar



<< Home

Archives

lipnja 2006   srpnja 2006   kolovoza 2006   listopada 2006  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?